Zo kies je de beste zitplaats in een vliegtuig

0

Wat nou echt de beste stoel is in het vliegtuig is moeilijk te zeggen omdat iedereen weer andere wensen en behoeftes heeft. De één wil graag veel beenruimte, terwijl de ander liever dicht bij het toilet zit.

Daarnaast is ieder vliegtuig anders ingedeeld waardoor de beste stoel in ieder vliegtuig anders zal zijn. Met dit artikel hopen we je wat duidelijkheid te geven over de beste stoel plaats in verschillende situaties.

De veiligste zitplek

Sommige mensen vinden het verschrikkelijk om met het vliegtuig te reizen en willen graag zeker weten dat ze veilig zijn. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de meest veilige plaats in het vliegtuig.

Een zitplaats aan de achterzijde van het vliegtuig, achter de vleugels zou het veiligste zijn. De stoelen vooraan kunnen beter vermeden worden omdat deze lager zijn. Mocht het zo zijn dat er achterin geen stoelen meer vrij zijn, kun je altijd nog bij de nooduitgang gaan zitten.

Het beste uitzicht

Het uitzicht vanuit het vliegtuig kan erg mooi zijn, sommige zitten daarom graag op een stoel met goed uitzicht. De stoelen die je dan het beste kunt vermijden zijn de stoelen boven en achter de vleugels van het vliegtuig. De vleugels belemmeren het uitzicht.

Reizen met kinderen

Kinderen in het vliegtuig is niet altijd een pretje, zeker wanneer je als gezin verspreid zit over het vliegtuig. Een aanrader is daarom om op tijd stoelen te reserveren, zodat je zeker weet dat je met het gezin bij elkaar zit.

Wanneer je geen stoel kunt reserveren, zorg dan dat je vooraan staat bij het boarden. Je hebt dan vaak de eerste keuze en kunt meteen met z’n allen bij elkaar gaan zitten. De eerste rijen hebben vaak meer beenruimte die door kinderen gebruikt kan worden om te spelen, daarnaast zit je ook meteen dicht bij de toiletten wat ook nuttig kan zijn!

Een comfortabele slaapplek

Veel mensen willen tijdens het vliegen graag even slapen, dit kan alleen niet overal even goed. De stoelen bij de nooduitgang en op de laatste rij hebben vaak geen verstelbare rugleuning. Je bent daardoor gedwongen om rechtop te blijven zitten wat niet altijd als prettig wordt ervaren.

De meeste rust ervaar je veelal bij het raam, je hebt dan in ieder geval geen last van mensen die langs je af lopen of pratend personeel. In het midden van het vliegtuig zitten de raampjes meestal net voor de stoelen, hierdoor kun je je hoofd prettiger laten rusten.

Voldoende beenruimte

Voldoende beenruimte is belangrijk voor een prettige reis. Je kunt tegenwoordig vaak extra beenruimte reserveren tegen een kleine prijs. Vaak hebben de stoelen die gevestigd zijn boven de nooduitgang bij de vleugels meer beenruimte. Hiervoor hoef je niets extra’s te betalen.

Ruimte voor je handbagage

Achterin het vliegtuig is vaak nog de meeste ruimte over voor handbagage. De bagageruimte voor in het vliegtuig kan vaak niet gebruikt worden, dit zorgt meteen voor een tekort. Achterin het vliegtuig heb je hier minder last van, ideaal!

Share.

About Author

Comments are closed.