6 tips voor je eerste autovakantie

0

Stel je hebt net je eerste auto gefinancierd door middel van een doorlopend krediet. Het is zomer en je denkt het is tijd voor een autovakantie. Met welke zaken dien je dan rekening te houden? Welke zaken zijn van belang, aangezien de auto is gefinancierd met een doorlopend krediet. Zijn er extra voorwaarden in dit geval? Nou eerst het goede nieuws, er zijn geen addertjes onder het gras in het geval van een doorlopend krediet. Een auto financieren om vervolgens mee op vakantie te gaan is niks mis mee. In dit artikel geven wij 6 tips waarmee je goed voorbereid op pad gaat.

Tip 1: Zorg dat je auto nagekeken is op enkele punten

Op deze manier zorg je dat je met je gefinancierde auto zeker weten geen problemen onderweg krijgt. De volgende punten kan jezelf makkelijk nakijken. Zijn de banden op de juiste spanning, is er een reservewiel aanwezig en zo ja is deze ook op de juiste spanning? Of is er een banden-reparatieset aanwezig in de auto. Hiermee kom je niet voor verrassingen te staan. Bekijk ook het oliepeil en het niveau van de koelvloeistof.

Tip 2: Check het land waar je heengaat

Is het nodig om een vignet of milieusticker te regelen voordat je op pad gaat? In sommige landen zijn deze verplicht en het scheelt veel gestress om dit van te voren te kopen. Mocht je dit vergeten om de een of andere reden dan zijn ze vaak online of voor de grens nog te regelen. Bij tankstations rondom de grens kun je dit ook vaak nog kopen.

Tip 3: Zorg dat je enkele basis voorwerpen bij je hebt

In veel landen zijn ze verplicht, maar de volgende voorwerpen zijn altijd handig om bij te hebben. Een brandblusser, een gevarendriehoek, reservelampjes, veiligheidshesjes en een verbanddoos. Mocht je richting Frankrijk gaan dan is een alcoholtest een verplichting om bij je te hebben. Een auto oplader is zeker ook handig om mee te nemen. Op deze manier weet je zeker dat je telefoon altijd opgeladen kan worden.

Tip 4: Zorg dat je de juiste documenten bij je hebt

In sommige landen is een groene kaart nog steeds verplicht. Zoek dit op tijd uit, want het neemt enige tijd in beslag voordat je deze binnen hebt. Vergeet de autopapieren niet en zorg dat je je identiteitskaart of paspoort bij hebt. En uiteraard is je rijbewijs belangrijk om mee te nemen. Daarnaast is het belangrijk om je verzekeringspapieren bij je te hebben en een schadeformulier voor het geval er iets gebeurd. Daar gaan we uiteraard niet vanuit!

Tip 5: Zorg dat je een creditcard bij je hebt

Een creditcard is super handig om mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk onderweg de tol kan betalen zonder dat je elke keer een pincode in hoeft te voeren. Op deze manier kun je sneller door en zorgt dit voor minder stress onderweg.

Tip 6: Maak een lijst met je favoriete muziek en geniet!

Bij een autovakantie met je gefinancierde auto met doorlopend krediet hoort natuurlijk ook een vakantiegevoel en hoe kan je dat beter creëren dan door een lijst met je favoriete muziek samen te stellen. Het belangrijkste is genieten van je vakantie uiteindelijk.

Share.

About Author

Comments are closed.