5 tips voor een auto huren op vakantie

0

Ga je op vakantie en ben je van plan op een auto te gaan huren? Dan is het verstandig om onderstaande 5 tips in acht te nemen om problemen achteraf te voorkomen.

1. Kies een betrouwbare verhuurder

Een auto huren in het buitenland leidt vaak ongewenst tot problemen. De grootste oorzaak hiervan is het aantal malafide verhuurbedrijven dat internationaal actief is. Lokale verhuurders zijn vaak goedkoper maar helaas ook minder betrouwbaar. Het is dus aan te raden om voor een erkende verhuurder te kiezen.

2. Bereken vooraf de totale kosten

Een bepaalde aanbieder kan heel aantrekkelijk lijken door een aantrekkelijk dagtarief. Echter is het aan te raden om vooraf de totale kosten te berekenen. Zo kan het zijn dat er hoge administratieve kosten worden gerekend of een hoge vergoeding per gereden kilometer.

3. Lees de kleine lettertjes

Controleer vooraf wat de kosten zijn van zaken zoals het eigen risico. Je wilt natuurlijk niet dat je duizenden euro’s moet betalen wanneer de huurauto schade oploopt. Ook is het aan te raden om te controleren hoe de auto ingeleverd dient te worden. Schoon? Met volle tank? Door dit vooraf te controleren voorkom dat er extra kosten zoals handelingskosten of een boete in rekening wordt gebracht.

4. Maak vooraf foto’s

Maak samen met de verhuurder foto’s van de auto voordat je het terrein verlaat. Dit voorkomt achteraf discussie over aanwezige schades en mankementen.

5. Denk na over het formaat van de auto

Denk vooraf na over het formaat van de benodigde auto. Reis je door een grote stad met krappe parkeerplaatsen en heb je weinig tot geen laadruimte nodig? Dan kan een kleine auto zoals een Volkswagen Up bijvoorbeeld erg handig zijn. Ben je van plan een roadtrip te gaan maken met 4 personen? Dan is iets meer beenruimte erg prettig, in dit geval is een grotere auto dus aan te raden.

Meer tips over het huren, kopen en onder andere leasen van een auto vind je op AutoWise.nl.

Share.

About Author

Comments are closed.