Vliegtuig volgen vanaf Eelde

Vliegtuig volgen vanaf Eelde

Nederland kent verschillende kleinere luchthavens naast Schiphol, waarvan Groningen Airport Eelde een goed voorbeeld is. Deze luchthaven richt zich met name op vakantiegangers uit Noord-Nederland, die dankzij Groningen Airport Eelde niet naar Amsterdam hoeven te reizen voor hun vakantievlucht. Naast de diverse vakantievluchten die vanaf Groningen Airport Eelde vertrekken, zijn er ook tal van zakelijke vluchten die hier opstijgen of landen. Doordat Groningen Airport Eelde relatief klein is, verloopt het inchecken snel, heb je aankomt binnen no-time je bagage en hoef je nooit lang in de rij te staan bij het parkeren van je auto.

Vind je het leuk om vliegtuigen te volgen die vanaf Eelde vertrekken of hier aankomen? Flight Tracker is een ideaal systeem om dit in de gaten te houden. Leuk voor een hobbyist en daarbij handig voor mensen die vrienden of familie hebben die hier aankomen of vertrekken.

Particuliere vluchten vanaf Groningen Airport Eelde

Dankzij Groningen Airport Eelde kan luchthaven Schiphol voor een groot deel ontlast worden. Vakantiegangers uit Groningen, Friesland en Drenthe hoeven namelijk niet naar Amsterdam te reizen om naar hun vakantieland te vliegen. Zij hebben met Groningen Airport Eelde een prachtig vliegveld, waarvandaan ze naar verschillende Zuid-Europese bestemmingen kunnen vliegen. Voorbeelden van vluchten die vanuit Groningen Airport Eelde vertrekken zijn onder meer de vluchten naar Kopenhagen, Gdansk, Londen, Mallorca, Lanzarote, Kos en Kreta. Naast deze voorbeelden zijn er tal van andere zomerse bestemmingen die via Groningen Airport Eelde te bereiken zijn voor particulieren. 

Groningen Airport Eelde voor zakelijke vluchten

Naast de diverse particuliere vluchten naar vakantiebestemmingen, biedt Groningen Airport Eelde ook verschillende zakelijke vluchten aan. Hierbij werkt de luchthaven samen met Air Charters Europe en Winged-Dutchman Areo Service. Beide organisaties bieden de mogelijkheid om met een privévlucht naar je plek van bestemming af te reizen. Ook kun je voor een vlucht kiezen waarvan andere zakenmensen gebruik maken, zodat je samen met ze kan reizen. Dit is goedkoper, maar voorkomt dat je in een drukke vlucht met vakantiegangers terechtkomt. Als zakelijke reiziger profiteer je van verschillende voordelen. Bij het inchecken krijg je bijvoorbeeld voorrang en ook het ophalen van je bagage gaat doorgaans sneller. Op Groningen Airport Eelde heb je de mogelijkheid om na je vlucht wat te drinken of te eten met zakenpartners.

Maatschappijen die via Groningen Airport Eelde vliegen

Het zijn voornamelijk de wat goedkopere vliegtuigmaatschappijen die Groningen Airport Eelde gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan maatschappijen als Transavia, Nordica, Tui, Corendon, Flybe en Wizz Air. Voor de vluchten van Tui, Transavia en Corendon geldt dat zij vaak nog een tussenstop hebben tussen Groningen Airport Eelde en hun eindbestemming. Voor Tui is dit doorgaans Eindhoven of Rotterdam. Mocht je met Transavia of Corendon vliegen, dan stop je respectievelijk in Rotterdam en Eindhoven. Tijdens deze tussenstops kunnen ook de mensen uit de Randstad aan boord van de vakantievlucht stappen.

Handige voorzieningen op Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde biedt reizigers verschillende voorzieningen, die je enig comfort bieden tijdens het wachten op je vlucht. Naast de twee terminals waarover men hier beschikt, kun je hier genieten van een hapje en een drankje. Ook zijn er verschillende winkels waar je “duty free” kunt shoppen om je vakantie goed te beginnen! Zakelijke passagiers hebben een eigen platform, waar zij in alle rust belangrijke stukken door kunnen lezen of nog snel een mailtje kunnen versturen. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden op Groningen Airport Eelde.