KLM

Vliegtuig volgen KLM

De vliegtuigen van KLM vliegen op 136 wereldwijde bestemmingen. Je kan ieder KLM vliegtuig wat op elk willekeurig moment in de lucht is volgen via Vliegtuig volgen KLM. Op deze manier beleef je als het ware de reis mee, en voel je de sensatie die bij een vlucht met een vliegtuig hoort.

Je weet van ieder vliegtuig hoeveel passagiers er aan boord zijn, wat de hoogte is waarop het vliegtuig vliegt, wat de snelheid is waarmee het vliegtuig vliegt, maar ook kan je rechtstreeks zien wat de bestemming van een vliegtuig van KLM is, en of het toestel ook daadwerkelijk op tijd zijn bestemming zal bereiken.


KLM, de oudste Nederlandse vliegmaatschappij

In 1919 richtte Albert Plesman de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij op. Het was de eerste eigen luchtvaartmaatschappij van Nederland, en – na jaren van voorspoed en tegenspoed – vliegt KLM nog steeds internationaal met de grootste vloot vliegtuigen die een Nederlandse vliegmaatschappij rijk is.

KLM vliegt op alle bestemmingen wereldwijd, en ze zijn er dan ook trots op dat ze de vluchten zonder transfers kunnen aanbieden aan hun reizigers.

KLM, één lijnvlucht zonder tussenstops

Het is vooral om deze reden, net zoals vanwege het vliegcomfort wat geboden wordt, de goede service van het KLM personeel en de hoge kwaliteit van de vliegtuigen, dat jaarlijks miljoenen passagiers de weg naar KLM weten te vinden wanneer ze een vlucht gaan boeken.

Wanneer je reist met KLM weet je gewoon heel zeker dat je op de kortst mogelijke en meest efficiënte manier op je vakantiebestemming aankomt. KLM heeft als thuisbasis vliegveld Schiphol, en vliegt daar vanuit naar maar liefst 136 bestemmingen.

Waar vlucht boeken van KLM?

Je gaat er natuurlijk vanuit dat de goedkoopste optie is om een vliegticket van KLM te boeken is via de officiële website van KLM Zelf. Echter, luchtvaartmaatschappijen hebben vaak leuke acties via partners die vliegtickets verkopen. Zo zijn er enkele grote aanbieders van vliegtickets die geregeld korting hebben op vliegtickets van KLM. Eén van deze websites is Vluchtboeken.nl die geregeld leuke aanbiedingen heeft voor vluchten van KLM.

De vloot van KLM vliegtuigen

KLM vliegt met een vloot die zo modern is als het maar mogelijk is. De vliegtuigen zijn van diverse afmetingen, maar een kleiner model vliegtuig zal qua comfort niet minder zijn dan een groter model vliegtuig. In totaal bedraagt de vloot 129 vliegtuigen. Ieder vliegtuig heeft zijn eigen codes, en zelfs zijn eigen bijnaam. Deze vloot is als volgt opgebouwd;

– Airbus A330-200, 11 vliegtuigen.
– Airbus A330-300, 5 vliegtuigen.
– Boeing 737-700, 18 vliegtuigen.
– Boeing 737-800, 25 vliegtuigen.
– Boeing 737-900, 5 vliegtuigen.
– Boeing 747-400, 7 vliegtuigen.
– Boeing 747-400M, 14 vliegtuigen.
– Boeing 777-200ER, 15 vliegtuigen.
– Boeing 777-300ER, 14 vliegtuigen.
– Boeing 787-9 Dreamliner, 15 vliegtuigen.

Vliegtuigen van dochtermaatschappijen

KLM heeft ook een aantal dochtermaatschappijen, te weten KLM cityhopper, Martinair en Transavia. Deze maatschappijen zijn uiteraard immens populair, en ze hebben ook ieder een aanzienlijke vloot rondvliegen.

Deze maatschappijen zijn echter niet te volgen op de radar van KLM. Je kan voor hun vluchten de radar van de eigen maatschappijen volgen. Onthoudt bovendien dat er onder deze maatschappijen ook een aanzienlijk aantal vrachtvluchten zitten. Deze vrachtvluchten zijn niet allemaal te volgen op de radar.