Informatie omtrent je visum Vietnam & enkele reistips

0

Als je op reis naar Vietnam gaat moet je hiervoor een visum regelen. Dit is overigens voor de meeste landen in Azie het geval. Je visum regel je het beste van te voren zodat je tijdens je aankomst in Vietnam hier geen gedoe meer mee hebt. Om een visum voor Vietnam aan te vragen hoef je tegenwoordig niet meer naar een Vietnamese ambassade. Tegenwoordig kun je dankzij het internet een e-visum Vietnam online aanvragen. Tot voor kort kon je kiezen uit tussen het e-visum en een visum on arrival. Echter raden wij aan om slechts het e-visum Vietnam nog te gebruiken. In dit artikel leggen wij dit verder uit en geven we je een aantal praktische reistips voor Vietnam.

E-visum Vietnam

Dankzij de introductie van het e-visum door de Vietnamese overheid is het een stuk makkelijker geworden om een visum aan te vragen voor je reis naar Vietnam. Online doe je een aanvraag, betaald deze en je ontvangt binnen enkele dagen de goedkeuring inclusief visum. Vervolgens print je deze uit of sla je deze op in je telefoon zodat je dit makkelijk tevoorschijn kunt halen als dit nodig is. Dit e-visum is geldig voor 30 dagen. De kosten hiervoor bedragen €39,95 bij VisumBuitenland.nl en hier zitten geen verborgen kosten bij. Dit is een betrouwbare partij waar je overigens ook voor andere visums terecht kunt.

Maak geen gebruik meer van het Visum on Arrival

Tot voor kort was het visum on arrival ook een populair visum om te gebruiken op reis naar Vietnam. Echter raden wij sterk aan om dit niet meer te gebruiken. De ambassade van Vietnam waarschuwt hier namelijk voor. De ambassade kan niet meer garanderen dat je zonder problemen langs de paspoortcontrole komt met dit visum. Kies daarom voor het zekere van het e-visum. Hiermee kom je zonder problemen langs de controles en kun je genieten van je reis in Vietnam.

Reistips Vietnam

Nu je een visum hebt voor Vietnam kan de reis beginnen. Hierbij enkele tips waar je rekening bij zou kunnen houden als je door Vietnam reist:

1. Chaos in het verkeer

Wellicht dat je het al gezien hebt in video’s of op foto’s, maar het verkeer in Vietnam is een ware chaos. Het stikt er van de scooters die continu aan het claxonneren zijn. Het lijkt er ook op dat de stoplichten geen functie hebben aangezien alles op wielen door rood rijdt. Een tip bij het oversteken: Steek rustig over en blijf hetzelfde tempo aanhouden. Ineens gaan rennen of stoppen is niet verstandig. De scooters zullen om je heen rijden en houden je in de gaten.

2. Rustig tempo

Je bent op vakantie, dat scheelt. Het tempo in Vietnam is namelijk een stukje lager dan in Nederland. Dit komt uiteraard ook door het warme klimaat. Het is al snel 30 graden in Vietnam en door de hoge mate van luchtvochtigheid is het er ook snel benauwd. Gewoon lekker rustig aan doen en genieten van het land!

3. Local food

Het eten en drinken bij de lokale tentjes is erg goedkoop. Op straat vind je ook verschillende kraampjes waar je heel goedkoop lekker kunt eten (street food). Een volledige maaltijd kost een paar euro. Denk hierbij aan typische Vietnamese soep met noedels en kip, rundvlees of varkensvlees. Maar ook vele verschillende soorten Loempia’s en andere lekkernijen. Probeer iets dat je niet kent en geniet van de geuren en smaken die je tegenkomt op straat.

4. Onderhandel over de prijs

Onderhandelen over de prijs is in Vietnam gebruikelijk. Toch is het niet in elke winkel standaard. Op straat is het sowieso normaal om te doen, dus probeer het bij verschillende kraampjes. Als het niet meteen lukt, loop dan door, er bestaat namelijk een grote kans dat ze je terugroepen om het toch met korting aan je te verkopen.

5. Beste reistijd Vietnam

In deze laatste reistip bespreken we de beste reistijd voor Vietnam. Het land heeft een erg divers klimaat en heeft twee regenseizoenen. Deze regenseizoenen bepalen grotendeels wat een goede reistijd voor Vietnam zou zijn. Voor het hele land zijn de maanden april, mei en oktober het beste. Rond nieuwjaar eind januari / begin februari vindt er een grote volksverhuizing plaats in Vietnam. Hierdoor zit het openbaar vervoer erg vol en schieten de prijzen omhoog. Het noorden van Vietnam heeft tussen juli en november te maken met typhoons. Deze kunnen het reizen soms wat lastig maken. De beste maanden voor het noorden van Vietnam zijn april, mei en juni. In de zomermaanden is het in Vietnam overigens 5 uur later dan in Nederland. In de winter is het 6 uur later dan in Nederland.

Ha Long Bay - Vietnam
Foto: Ha Long Bay – Vietnam

Share.

About Author

Comments are closed.