Vliegtuigen spotten op de Spottersheuvel bij Schiphol

0

Wil je graag grote vliegtuigen van dichtbij kunnen bekijken? Neem dan eens een kijkje bij de Spottersheuvel. Deze heuvel ligt aan de rand van Schiphol en biedt een bijzonder uitzicht over het vliegveld.

Naast de heuvel ligt de start- en landingsbaan waarop iedere 2 minuten een vliegtuig voorbij komt razen, en dat vlak voor je neus! De perfecte plek om vliegtuigen te bekijken of te fotograferen.

Schiphol, er is enorm veel te zien

Doordat Schiphol het grootste vliegveld van Nederland is, zie je hier ook de meeste vliegtuigen voorbij komen. 90 verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen van en naar Schiphol, met allemaal een andere bestemming.

In totaal wordt er ongeveer naar 90 landen gevlogen en zijn er gemiddeld 220 verschillende bestemmingen. Dit is de perfecte plaats om vliegtuigen te spotten, omdat er enorm veel te zien is. Daarnaast is de kans dat je daadwerkelijk vliegtuigen ziet bij Schiphol aanzienlijk groot.

Bij kleinere vliegvelden is dit minder. Doordat Schiphol zo groot is en geliefd is door vele vliegtuigspotters is het wel raadzaam om rekening te houden met eventuele drukte. De kans dat je niet de enige bent die een kijkje komt nemen is aanzienlijk groot!

De geliefde Spottersheuvel

De meest gewaardeerde vliegtuigspot plaats rondom Schiphol is toch wel de Spottersheuvel. Deze spottersplaats vind je bij Vijfhuizen en is de perfecte plaats om opstijgende en landende vliegtuigen te kunnen bekijken.

Ze vliegen vlak langs je af en je hebt hier de mogelijkheid om vliegtuigen van dichtbij te bekijken. Zeker als de wind goed staat is het absoluut de moeite waard om hier eens naartoe te gaan. Deze spottersplaats is gelegen aan de drukke Polderbaan en geliefd door vele spotters.

Tip: Als je het leuk vindt om te weten hoe hard een vliegtuig vliegt tijdens het landen of opstijgen kun je dit eenvoudig volgen via een vliegtuig volgen app. Je kunt hier het vliegtuig wat je wil volgen selecteren waarna je de snelheid (en nog vele andere toffe details) kunt bekijken.

Mooi uitzicht

Deze populaire Spottersheuvel is eenvoudig te bereiken met de auto en als je er dan toch bent: neem meteen even een kijkje bij het Panoramaterras op Schiphol. Hier heb je bijzonder mooi uitzicht over de vliegtuigen die klaar staan voor vertrek.

Het is dus nog even afwachten vanaf wanneer de iPhone Edition verkrijgbaar zal zijn, maar de kans is dus groot dat dit pas na september 2017 zal zijn. Nog even geduld dus!

Share.

About Author

Comments are closed.