Vliegtuig spotplaatsen Schiphol

0

Vliegtuig spotten is voor velen een geliefde hobby. Schiphol is vanwege zijn bekendheid ook de plek waar het meeste gekeken wordt naar vliegtuigen. Schiphol is enorm groot en er zijn verschillende plekken waar je vliegtuigen goed kunt bekijken. Deze willen we natuurlijk graag met je delen.

Panoramaterras

Per dag landen er op Schiphol ongeveer 1.000 vliegtuigen. Vanaf het Panoramaterras heb je een prachtig uitzicht over het vliegveld. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen is dit vaak erg vermakelijk.

Het Panoramaterras is minder populair voor echte vliegtuigspotters, voornamelijk omdat hier veelal gezinnen de tijd doorbrengen als vermaak. De vliegtuigspotters die echt voor de vliegtuigen komen gaan veelal naar de twee spotters locaties, gelegen naast de Kaagbaan en Buitenveldertbaan.

Kaagbaan

Schiphol heeft in totaal 6 start- en landingsbanen waarvan de Kaagbaan er één is. Deze start- en landingsbaan is vernoemd naar de Kaagersplas. Dit is een meer wat zich bevindt tussen Leiden en Schiphol. In het verlengde van de Kaagbaan ligt het meer.

De Kaagbaan wordt veel gebruikt door vliegverkeer, de kans om op deze plek vliegtuigen te kunnen spotten is dus ook groot. Je kunt langs deze baan de vliegtuigen van dichtbij bekijken tijdens het opstijgen of landen.

Buitenveldertbaan

Buitenveldertbaan is samen met de Kaagbaan een populaire spotters locatie. Ook deze baan heeft zijn naam niet zomaar, het is vernoemd naar Buitenveldert, een wijk in Amsterdam-Zuid. De wijk ligt in het verlengde van de Buitenveldertbaan.

Vanaf deze start- en landingsbaan stijgen vliegtuigen op richting het oosten en dalen ze vanuit de westelijke richting. Bij zuidwestelijke wind is de kans groot dat er gebruik gemaakt wordt van de Kaagbaan voor opstijgende vliegtuigen.

Polderbaan

Doordat Schiphol met een nieuwe start en landingsbaan is gaan uitbreiden is het Bulderbos ontstaan. De Polderbaan wordt veel gebruikt en van het oorspronkelijke bos is niet veel meer over.

Er is nog een klein stuk over van het Bulderbos en een bord, een herinnering aan het verzet en de afkeer tegen de nieuwe start- en landingsbaan. Dat stuk bos wat nog over is is nu razend populair. Voornamelijk mensen die een dagje weg zijn of vliegtuigspotters zijn hier veel aanwezig.

Dagje vliegtuigspotten op Schiphol

Op de bovengenoemde plekken kun je prima vliegtuigspotten op Schiphol. Alleen de eerstgenoemde, het Panoramaterras is vooral voor mensen die een dagje weg zijn of met de kinderen op pad gaan en is minder populair voor de fanatieke vliegtuigspotters.

De overige plaatsen zijn goed bereikbaar en de kans dat je een paar mooie vliegtuigen voorbij ziet komen is aannemelijk!

 

Share.

About Author

Comments are closed.