Top 10 luchtvaartmaatschappijen

0

Top 10 luchtvaartmaatschappijen

Er zijn enorm veel verschillende luchtvaartmaatschappijen, maar er kan er natuurlijk maar één de beste zijn!

Deze top 10 komt uit 2016, de grootste onderscheiding ging naar Emirates, gevestigd in Dubai.

Deze onderscheiding werd uitgereikt tijdens de Skytrax World Awards-ceremony in Engeland, op de Farnborough International Airshow.

De CEO van Skytrax laat weten dat de luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten blijven domineren.

Benieuwd naar de andere 9 toppers? Bekijk dan onderstaand lijstje!

1. Emirates

De luchtvaartmaatschappij Emirates is van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft twee luchthavens in Dubai als thuishaven. Emirates heeft van alle luchtvaartmaatschappijen absoluut de beste in-flight entertainment. De kwaliteit is enorm goed en er is veel programmakeuze. Er zijn 1.500 kanalen waar je onder andere films kunt kijken, games kunt spelen en tv kunt kijken.

2. Qatar Airways

Qatar Airways is een luchtvaartmaatschappij gevestigd in Qatar, de thuisbasis van deze maatschappij is Doha. Al meerdere jaren achter elkaar kreeg deze maatschappij 5 sterren.

3. Singapore Airlines

Singapore Airlines is de nationale vliegtuigmaatschappij van Singapore. De thuishaven van deze maatschappij is de Internationale Luchthaven Changi. Deze maatschappij is geliefd door de enorm goede service.

4. Cathay Pacific

Een aantal jaar geleden, in 2003 en 2005 stond Cathay Pacific nog op de eerste plaats. Deze luchtvaartmaatschappij is in Hong Kong gevestigd. Er wordt gevlogen vanaf de Hong Kong International Airport, ook wel Chek Lap Kok Airport. De luchtvaartmaatschappij beschikt over prettige stoelen, lekkere maaltijden, gratis cocktails en ruime keuze uit films.

5. ANA All Nippon Airways

De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways heeft goed nagedacht! De stoelen die in de ANA bevestigd zijn kunnen verzet worden. Hierdoor kan je gemakkelijk langs je buurman of buurvrouw af zonder hem of haar wakker te maken.

6. Etihad Airways

Ook Etihad Airways komt uit de Verenigde Arabische Emiraten, net zoals de nummer één luchtvaartmaatschappij Emirates. Etihad Airways vliegt vanaf de luchthaven in Abu Dhabi.

7. Turkish Airlines

Voor het derde jaar op rij is Turkish Airlines uitgeroepen als beste Europese maatschappij. Al jaren wint deze maatschappij prijzen vanwege de enorm goede catering in het vliegtuig.

8. EVA Air

Deze Taiwanese Vliegmaatschappij is in 1989 opgericht en was een van de eerste maatschappijen die beschikte over de premium economy-klasse. Voor een vakantie naar Taiwan of Thailand is deze luchtvaartmaatschappij de beste keuze.

9. Qantas Airways

Qantas Airways, de luchtvaartmaatschappij uit Australië is op KLM na de oudste luchtvaartmaatschappij in de wereld. Ook behoort Qantas tot een van de veiligste vliegmaatschappijen wereldwijd, ze hebben namelijk een ongeluk-vrij record.

10. Lufthansa

Ondanks alle bezuinigingen en slechte werkomstandigheden in Duitsland heeft Lufthansa, de grootste vliegmaatschappij van Europa, het afgelopen jaar toch de service en goede kwaliteit weten te behouden!

Share.

About Author

Comments are closed.