Snelheid van wifi in vliegtuigen steeds sneller

0

Snelheid van wifi in vliegtuigen steeds sneller

Sinds de opkomst van het mobiele internet worden steeds meer vliegtuigen voorzien van wifi. Het afgelopen jaar zien we een toename van vliegtuigen waarbij tijdens de vlucht wifi aanwezig is.

Uit het onderzoek van Routehappy is gebleken hoeveel stoelkilometers er wifi wordt aangeboden. De stijging zal de komende jaren steeds verder toenemen, omdat een aantal luchtvaartmaatschappijen heeft aangegeven ook wifi systemen te gaan gebruiken.

Daarnaast zien we steeds vaker dat de internetverbindingen steeds sneller worden in het vliegtuig. Van KLM zijn echter alle nieuwe KLM Boeing 787-9 Dreamliners uitgerust met een intern netwerk (“KLM Portal”) en een internetverbinding.

Gebruik van KLM Portal

Via het interne Onboard-netwerk kunt u verbinding maken via een draadloos apparaat(smartphone, laptop of tablet). Het netwerk is te evrgelijken met het hedendaagse WiFi-hotspot. Zodra u begint met internetten in het vliegtuig wordt de KLM Portal automatisch geladen op uw browser. Panasonic is de internet provider die de internetverbinding verzorgd.

WiFi voucher kopen KLM

Via de KLM-verkooppagina en de KLM Portal kunt u een WiFi voucher aanschaffen. De Wifi code wordt dan aan uw boeking toegevoegd. Hiermee heeft u de code altijd bij de hand.

Als het vliegtuig op 3 kilometer hoogte is kunt u gebruik maken van het internet. Als het vliegtuig daaronder komt zal de verbinding automatisch verbroken worden. Boven sommige gebieden is het niet toegestaan om gebruik te maken van WiFi.

Wi-Fi bij Air France

De Boeings 787 van Air France zullen vanaf dit jaar gebruik gaan maken van Wi-Fi aan boord. Momenteel is het nog niet bekend of dit ook gaat gelden voor de  Airbus A380 van Air France

Passagiers kunnen met het Gogo-systeem van Air France surfen op het internet. Hier dient wel voor betaald te worden. Eind dit jaar staat de intergratie van de WiFi op het programma.

 

Share.

About Author

Comments are closed.