De oorsprong van het volgen van vliegtuigen

0

De oorsprong van het volgen van vliegtuigen.

Het op internet kunnen volgen van vliegtuigen kan nog niet zo heel lang. In 2005 werd een bedrijf opgericht met voor iedereen toegankelijke informatie over actuele vluchten. Het bedrijf was een groot succes en binnen heel korte tijd winstgevend. Inmiddels zijn er meer aanbieders van actuele vluchtinformatie maar dit eerste bedrijf is nu de grootste.

Voor een internet start-up is het bijzonder om vrijwel vanaf de start winst te maken. Veel internet start-ups maken jarenlang achter elkaar grote verliezen. Maandelijks bedienen de websites waarop vluchten gevolgd kunnen worden tientallen miljoenen bezoekers.

Waar het mee begon

De oprichter startte zijn website om vrouw en kinderen in staat te stellen de vliegtuigen waarin hij zijn vluchten maakte te volgen. Blijkbaar was dit een wens van heel veel familieleden van reizigers en andere thuisblijvers. Het bedrijf groeide explosief en laat jaarlijks ruim dubbele groeicijfers zien met snel groeiende omzet- en winstcijfers.

De website van dit bedrijf heeft een eenvoudig te bedienen maar geavanceerde zoekmachine waarmee bijvoorbeeld op luchtvaartmaatschappij, luchthaven, vluchtnummer en type vliegtuig gezocht kan worden en er ingezoomd kan worden op de wereldkaart. Je ziet op de kaart de vliegtuigen langzaam naar de eindbestemming toeschuiven.

Bronnen van informatie

Naast vrij toegankelijke informatie over actuele vluchten wordt informatie tegen betaling aan luchthavens en bedrijven in de luchtvaart verstrekt. Op een slimme manier wordt gebruik gemaakt van alle informatie die te verzamelen is over vliegtuigtypes, het weer en de afstanden van de vluchten.

Een voor vliegmaatschappijen aantrekkelijke betaalde dienst is advisering over de te tanken hoeveelheid kerosine voor een bepaalde vlucht. Naast voor iedereen toegankelijke informatie over de vluchtstatus van vrijwel alle vluchten is er een verborgen wereld waar op basis van dezelfde informatie aantrekkelijke winsten gemaakt worden.

Share.

About Author

Comments are closed.