Mannen geven meeste geld uit aan vliegtickets voor vakantie

0

Uit onderzoek van vliegtickets.com blijkt dat mannen een stuk meer geld uitgeven aan vliegtickets dan vrouwen. Ook blijkt uit dit zelfde onderzoek dat Nederlanders dit jaar niet vaker op vakantie gaan dan voorgaande jaren. Mannen hebben vaak geen budget in gedachten bij het boeken van vliegtickets en vrouwen juist weer wel. Het gemiddelde budget per vliegticket ligt tussen de 500 en de 1000 euro.

Vaak op vakantie

Nederlanders gaan dit jaar niet vaker op vakantie dan normaal. De gemiddelde Nederlander gaat wederom drie keer per jaar op vakantie. Het gaat om een combinatie van korte en lange vakanties. Dit gemiddelde ligt gelijk aan 2016. De meeste mensen boeken tegenwoordig hun vliegtickets via vergelijkingssites en niet meer via de websites van de luchtvaartmaatschappij zelf.

Het onderzoek is gedaan onder 1883 mensen. De meeste respondenten komen uit de provincies Noord- en Zuid-Holland (46,7 procent), hebben een leeftijd tussen 45-64 jaar (51,3 procent) en hebben een Hbo-opleiding genoten (38,9 procent). En de verhouding tussen man/vrouw lag op 38/62%.

Ook weer de vakantiegangers volgen door online vliegtuigen te spotten? Klik hier.

Share.

About Author

Comments are closed.