Wat is de beste zitplaats in een Airbus A320?

0

Reizen met het vliegtuig, de een vindt het een groot feest terwijl de ander er weken van te voren al tegenop ziet. Niet iedereen is er zo’n groot fan van.

De meeste frustraties tijdens een vliegreis zijn vaak de beperkte zit- en beenruimte, links en rechts mensen om je heen waar je langs af moet als je iets nodig hebt en de kleine toiletten waar je soms maar moeilijk kunt komen.

Toch heeft vliegen ook enorm veel voordelen, zo ben je redelijk snel op plaats van bestemming, het is vaak goedkoper en de reis is minder intensief. Als je dan toch met het vliegtuig gaat wil je natuurlijk ook comfortabel kunnen zitten, dat maakt de reis absoluut al minder vervelend. Om je hierbij te helpen hebben we een paar tips voor je!

De reiszoekmachine Kayak.nl heeft namelijk onderzocht waar je het beste kunt gaan zitten in een Airbus A320 vliegtuig. Deze vliegtuigen worden vaak gebruikt voor korte vluchten door EasyJet en Vueling.

Met onderstaande informatie kun je de volgende keer rekening houden met het kiezen van je stoelnummer, zodat je reis zo comfortabel mogelijk is. En waar je beter niet kunt gaan zitten? Dat hebben ze ook onderzocht!

De beste stoel in een Airbus

Mocht je reizen met een Airbus A320 vliegtuig heb je het meeste geluk als je op stoelnummer 1A zit. Je hebt hier veel beenruimte en het is er erg rustig, daarnaast is het uitzicht vanuit deze plek uitstekend!

Omdat je vooraan in het vliegtuig zit krijg je ook nog als eerste eten en drinken aangeboden. Deze zitplaats staat er wel om bekend dat het erg koud kan worden, zorg dus dat je een dekentje in je handbagage hebt zitten waar je onder kunt kruipen.

De minst fijne zitplaats in een Airbus

Als je met dit vliegtuig vliegt heb je pech als je op stoel A of stoel F30 zit, mocht je keuze hebben wat betreft een stoel plaats hou hier dan zeker rekening mee. Het enige voordeel van deze zitplaatsen is dat je er snel eten krijgt, maar dat is dan ook alles!

Op deze plekken is het namelijk erg gehorig en je hebt er weinig beenruimte. Daarnaast is er maar beperkte ruimte waardoor je niet de mogelijkheid hebt om de rugleuning te kantelen.

Overige tips zitplaatsen Airbus

Vanuit de stoelnummers 10A, 11A en F heb je erg slecht uitzicht, deze kun je dus maar beter vermijden als je graag naar buiten kijkt. Voor de grote mensen onder ons worden rij 12 en 13 aangeraden omdat je hier het meeste beenruimte hebt. De wc’s zijn moeilijk te bereiken vanaf stoel 15, 16, 17A en F en de rijen 15 tot en met 20 krijgen als laatste pas eten.

Allemaal kleine dingen waar je rekening mee kunt houden om je reis zo comfortabel mogelijk te maken! Tegenwoordig kun je zelf vaak je stoelnummer kiezen, als je met een Airbus reist weet je dus waar je rekening mee kunt houden!

Share.

About Author

Comments are closed.