7 Tips om je koffer zo slim mogelijk in te pakken

0

Op vakantie gaan is leuk, het inpakken van een koffer kan daar in tegen weer wat minder leuk zijn. Het lijkt altijd alsof je alles nodig hebt en keuzes maken blijft moeilijk. Wij herkennen dat probleem! Om je te hierbij te helpen en te zorgen dat het inpakken van je koffer wél leuk is, hebben we wat tips!

1. Lijstjes!

Door een inpaklijst te maken word je je bewust van wat je allemaal mee wil nemen en wat je daadwerkelijk nodig hebt. Je kunt een lijstje maken met pen en papier, maar tegenwoordig zijn er ook allerlei apps die je kunt gebruiken.

Begin een week of een paar dagen voor je je koffer gaat inpakken met het maken van een lijstje. Alles wat je dan nog binnenkomt kun je opschrijven. Je kunt dit lijstje als checklist gebruiken tijdens het inpakken van je koffer.

2. Wat heb je écht nodig?

Zorg dat je de belangrijkste spullen zoals je paspoort, vliegtickets, geld en oplader als eerste klaarliggen. Dan hoef je je daar niet meer druk om te maken en kun je rustig beginnen met het inpakken van je koffer.

3. Boeken en tijdschriften

Het is erg fijn om op vakantie lekker te kunnen lezen. Het nadeel van boeken is dat ze best wel zwaar kunnen zijn. Ben daarom selectief in het uitzoeken welke boeken je ook daadwerkelijk gaat lezen. Tijdschriften zijn wat minder zwaar en ook erg leuk om te lezen, daarnaast is een ereader een prima oplossing! Zo kun je meerdere boeken meenemen zonder het extra gewicht kost.

4. Hoe zwaar is je koffer?

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat is er een maximaal gewicht wat je mag meenemen. Het zou zonde zijn als de helft van dit gewicht verloren gaat door het gewicht van je koffer. Let er bij aanschaf dus op dat je koffer niet te zwaar is, zodat je ook nog het een en ander kunt meenemen.

5. Kleine verpakkingen

Cosmetica of verzorgingsproducten kunnen erg zwaar zijn. Kleine verpakkingen zijn vaak enorm duur dus ook dat is niet altijd handig. Wat je wel kunt doen is kleine lege flesjes kopen die je zelf kunt vullen. Zo heb je je favoriete producten bij de hand en hoef je je geen zorgen te maken om het gewicht.

6. Handdoeken

Het kan zijn dat het verblijf waar je naartoe gaat handdoeken aanbiedt, check dit altijd voordat je gaat. Het is zonde om onnodig handdoeken mee te nemen. Mocht het zo zijn dat je toch zelf je handdoek mee moet nemen, kies dan een medium maat en rol de handdoek op zodat het minder ruimte in beslag neemt.

7. Check het weerbericht

Zorg dat je altijd goed op de hoogte bent van de weersverwachtingen, zo weet je ook beter wat voor kleding je mee moet nemen!

Share.

About Author

Comments are closed.