6 Tips om slimmer te reizen met het vliegtuig

0

6 Tips om slimmer te reizen met het vliegtuig

Als je op vakantie gaat hoort niet alleen de vakantie leuk te zijn, maar ook de reis. Reizen met het vliegtuig kan erg prettig zijn en veel mensen kiezen dan ook vaak voor een vliegvakantie.

Je wil natuurlijk dat alles tijdens de reis goed verloopt. Deze 6 tips helpen je om slimmer te reizen, waardoor de reis wellicht wat aangenamer wordt!

1. Goede voorbereiding

Goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je belangrijke documenten binnen handbereik hebt en dat je weet waar je moet zijn.

Zorg dat je koffer niet te zwaar weegt en dat je handbagage binnen de afmetingen valt.

Neem voldoende spullen mee waarmee je je kunt vermaken in het vliegtuig zoals puzzel- of leesboeken, spelletjes of muziek.

Een klein kussentje kan prettig zijn om te slapen en wat eten en drinken voor tijdens het wachten is ook wel fijn!

2. Zorg voor voldoende kleingeld

Het is altijd handig om wat los geld op zak te hebben, bijvoorbeeld om op het vliegveld een blikje drinken te kopen, te betalen bij een openbaar toilet, een snack uit een automaat te halen of een parkeerkaartje te betalen.

Het is altijd fijn om wat contant geld op zak te hebben! Je weet maar nooit waar je het voor nodig hebt.

3. Laat overbodige spullen thuis

Terwijl je aan het inpakken bent lijkt alles misschien belangrijk om mee te nemen, maar toch raden we aan om selectief in te pakken.

Neem zo min mogelijk mee, dan hoef je ook zo min mogelijk te sjouwen. Bekijk vooraf wat voor weer het op je vakantiebestemming wordt en maak alvast setjes van je kleding.

Beperk het aantal sieraden, make-up en verzorgingsproducten. De meeste spullen kun je ook op je vakantiebestemming kopen, waar het vaak nog wat voordeliger is ook.

Je zult jezelf dankbaar zijn als je met je koffer de deur uit loopt.

4. Neem eten mee

Deze tip is zeker handig als je met kinderen vliegt, maar ook voor jezelf kan het prettiger zijn.

Je kunt zelf eventueel wat belegde broodjes of voorverpakte repen meenemen en wat te drinken, zo ben je niet afhankelijk van het eten in het vliegtuig of op het vliegveld.

Niemand wordt gezelliger van honger, dus voldoende eten is zeker een aanrader.

5. Vlieg ‘s avonds

Als de mogelijkheid er is, kun je beter vliegen in de avonduren. De reden hiervan is dat je ‘s avonds vaak gemakkelijker kunt slapen, hierdoor wordt de reis automatisch al wat aangenamer.

Zeker als je reist met kinderen is dit erg prettig.

6. Zorg dat je naam van je paspoort of ID overeenkomt met je reisdocument

Namen worden soms afgekort, Johannes wordt Jan, Martien wordt Mart, en Henriëtte wordt Jet.

Voor jezelf is dit natuurlijk logisch en lijkt het geen probleem, maar toch is het belangrijk om tijdens het boeken van je vlucht de naam te gebruiken die ook op je paspoort of legitimatie staat.

In het buitenland kan dit namelijk een probleem worden als de namen niet overeen komen.

Share.

About Author

Comments are closed.