5 Tips voor een lange, comfortabele vlucht

0

5 Tips voor een lange, comfortabele vlucht

Reizen met het vliegtuig is ideaal, je hoeft maar in te stappen en de reis op zich hoef je verder niets te doen.

Toch kan het wel wat lichamelijke ongemakken met zich meebrengen. Korte vluchten zijn vaak niet zo belastend, maar een lange vlucht kan toch wel wat minder comfortabel zijn.

Wellicht juist omdat je niets hoeft te doen. Om de reis toch zo comfortabel mogelijk te maken hebben we wat tips voor je die je wellicht kunt gebruiken tijdens de reis.

Je kunt gelukkig zelf al veel doen om je lange vliegtuigvlucht wat plezieriger te maken, dat scheelt al!

1. Zorg voor genoeg water

De lucht in het vliegtuig is erg droog waardoor je gemakkelijker uitdroogt. Het is daarom belangrijk om tijdens een vliegreis voldoende te drinken zodat je uitdroging tegen kunt gaan.

Je kunt van te voren via internet kijken wat een flesje water aan boord kost, dan kun je altijd nog overwegen om het water ter plekke te kopen. Dat scheelt weer wat gewicht om mee te sjouwen.

2. Trek een comfortabele outfit aan

Op het vliegveld en in het vliegtuig is er echt niemand die gaat letten op je outfit, natuurlijk is het fijn om er op en top uit te zien maar als je gaat vliegen kun je toch beter kiezen voor comfort.

Een losse jogging broek zit net wat lekkerder dan een strakke skinny jeans.

Je maakt je reis een stuk aangenamer door wat lossere kleding te dragen. Nog een tip: draag je bovenkleding in laagjes.

Bijvoorbeeld een shirt met een vest. Je kunt dan gemakkelijk je vest uitdoen als het te warm is. Bij een trui wordt dit al wat moeilijker.

3. Neem een kussen mee

Je kunt natuurlijk je vest gebruiken als kussen maar je kunt er ook voor kiezen om een klein (nek)kussen mee te nemen in je handbagage.

Hierdoor kun je wellicht wat comfortabeler liggen waardoor de kans groter is dat je even kunt slapen tijdens de vlucht. Ook is de kans op nekpijn kleiner als je een (nek)kussen gebruikt.

4. Loop even op en neer

Een paar uur lang zitten kan erg belastend zijn voor je lichaam. Daarnaast hebben veel mensen toch behoefte om even de benen te strekken.

Loop af en toe even op en neer in het vliegtuig of maak een wandeling naar het toilet. Dit is zowel goed voor je spieren als voor de doorbloeding. Wat rek-en-strek oefeningen kunnen ook nooit kwaad!

5. Zorg dat je wat te doen hebt onderweg

Een reis kan enorm lang duren als je niet kunt slapen of niets bij je hebt om de tijd te doden. Daarom is het altijd handig om te zorgen voor een goed boek, een tijdschrift, puzzelboekje of voldoende muziek op je telefoon.

Vergeet dan niet je oordopjes! Neem iets mee wat je leuk vindt en waar je je wel even mee kunt vermaken. Dit kan de reis al wat aangenamer maken en de tijd gaat ook nog eens wat sneller voorbij! Win-win.

Share.

About Author

Comments are closed.