De 5 grootste vliegvelden in Nederland

0

De 5 grootste vliegvelden in Nederland

Nederland beschikt over 27 vliegvelden, waarvan 6 militaire vliegvelden en 5 commerciële vliegvelden. Daarnaast zijn er nog 16 kleine vliegvelden die voornamelijk worden gebruikt voor recreatieve doeleinden.

Op de grootste vliegvelden van Nederland is het natuurlijk leuk om vliegtuigen te spotten, hier is meer vliegverkeer dus de kans is ook groter dat je wat leuks voorbij ziet komen. Daarom hebben we deze vliegvelden voor je op een rijtje gezet.

1. Schiphol
Schiphol staat als grootste vliegveld van Nederland natuurlijk bovenaan. Dit vliegveld behoort tot een van de meest belangrijke internationale luchthavens ter wereld! Je vindt hier maar liefst 16 start en landingsbanen, waarop zelfs de grootste vliegtuigen kunnen landen.

Op Schiphol heb je verschillende plaatsen waar je vliegtuigen goed kunt bekijken of fotograferen. Een absolute aanrader om eens naartoe te gaan.

2. Eindhoven Airport
Eindhoven Airport dient twee doelen, het is zowel geschikt voor militair vluchten als voor burgerluchtvaart. Ook dit vliegveld kent verschillende plaatsen geschikt voor vliegtuigspotters. Het vliegveld is kleiner dan Schiphol, maar ook hier valt veel moois te zien.

3. Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport is eigendom van de Schiphol group en is enorm snel gegroeid in korte tijd. Voornamelijk de budgetmaatschappijen vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport, zoals Wizzair en Ryanair.

Je vindt op dit vliegveld leuke plekken om vliegtuigen te spotten, je kunt bijvoorbeeld lekker op het terras gaan zitten en genieten van het uitzicht op de startbaan. Daarnaast kun je binnen in het restaurant zelfs meeluisteren met de communicatie tussen het vliegtuig en de verkeerstoren.

4. Maastricht Aachen Airport
Ook het vliegveld onder in ons land, Maastricht Aachen Airport, is in korte tijd gegroeid en behoort nu tot een van de grotere vliegvelden in Nederland. Dit vliegveld heeft een start- en landingsbaan en bevindt zich in het dorp Beek.

Vandaar ook dat dit vliegveld vaak vliegveld Beek wordt genoemd. Vanaf dit vliegveld vliegen voornamelijk budget maatschappijen zoals Ryanair en Flybe. Het is een geschikte plek foto’s te maken van vertrekkende vliegtuigen.

5. Groningen Airport Eelde
In 1931 is dit vliegveld in Groningen geopend en heeft één start- en landingsbaan. Het doel van dit vliegveld was om de vluchthaven te worden van het Noorden. Vanaf dit vliegveld vliegen commerciële luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, Arke en Wizz Air.

Dit vliegveld in Groningen beschikt over een aantal mooie plaatsen waar je mooi uitzicht hebt op de vliegtuigen. Zoals bijvoorbeeld op het panoramaterras, hier heb je een mooi uitzicht over de start- en landingsbaan

Share.

About Author

Comments are closed.