Vliegtuig duikt 1200 meter door camera

0

Vliegtuig duikt 1200 meter door camera

Twee jaar gelden heeft een transportvliegtuig dat onderweg was naar Afghanistan binnen een aantal secondes 1200 meter hoogte verloren. De zaak komt deze week voor bij een militaire rechtbank in Groot-Brittannië, waar de piloot onoplettendheid ten laste gelegd wordt.

Uit onderzoek bleek dat dit veroorzaakt werd door een camera. De piloot van het toestel had foto’s gemaakt waarna hij de camera achter de stuurknuppel had gelegd. Hij heeft daarna zijn stoel naar voren geschoven, waardoor de camera vast kwam te zitten tussen de leuning van de stoel en de stuurknuppel.

Dit zorgde er uiteindelijk voor dat het vliegtuig een enorme duikvlucht nam, met als gevolg dat de passagiers en de piloot door de enorme neerwaartse druk tegen het plafond gedrukt werden.

De piloot heeft het uiteindelijk voor elkaar gekregen om de camera los te krijgen. Vele passagiers hadden botbreuken opgelopen. Men heeft vervolgens een noodlanding gemaakt in Turkije.

Na de noodlanding in Turkije heeft deze piloot al zijn gemaakte foto’s gewist. Hij beweerde dat de camera was gevallen. Echter bleek na onderzoek dat dit niet het geval was. De beschadigingen aan de stuurknuppel en camera gaven aan dat dit niet het geval kan zijn geweest.

Share.

About Author

Comments are closed.