Een vliegende zeeschildpad in Japan

0

Een vliegende zeeschildpad in Japan

Als vliegtuigen spotten eenmaal je hobby is, is de kans groot dat je dit je leven lang blijft doen. Je bent nou eenmaal een vliegtuigliefhebber of je bent het niet! Er zijn verschillende apps waarmee je een vliegtuig radar kunt bekijken.

Je weet daardoor snel waar de meeste vliegtuigen vliegen en zelfs de snelheid en de hoogte wordt weergegeven. Maar ook komt er te staan wat voor soort vliegtuig het is. Handig voor als je wil weten wat voor vliegtuig er boven je vliegt! Zeker als je twijfelt of je een reuze zeeschildpad ziet vliegen.

Bijzonder kleurenschema

In Japan hebben ze wel iets heel bijzonders bedacht. Het Japanse All Nippon Airways (ANA) heeft het druk met de voorbereidingen voor de nieuwe Airbus A380 die in het voorjaar van 2019 geïntroduceerd wordt.

Deze luchtvaartmaatschappij uit Japan onthulde het bijzondere kleurenschema waar ze voor gekozen hebben. De Airbus A380 komt er namelijk uit te zien als een reusachtige zeeschildpad!

Voor dit design zijn verschillende blauwtinten gebruikt. De neus van het vliegtuig is tevens de kop van de zeeschildpad. Het is tot in de details uitgewerkt, waardoor het er als een vliegende zeeschildpad uitziet.

De reden van deze keuze

De keuze voor dit design is niet zomaar. Het heeft namelijk te maken met de eerste vlucht die met dit vliegtuig gemaakt wordt. De eerste bestemming waar het A380 toestel naartoe vliegt is namelijk Honolulu. ‘Honu’, betekend in de Hawaiiaanse taal ‘de groene zeeschildpad’ en wordt daar gezien als het symbool voor voorspoed en geluk.

Winactie, vliegtuig design

ANA heeft eind vorig jaar een winactie georganiseerd om het design van het nieuwe vliegtuig te ontwerpen, het Honu-ontwerp was de winnaar. In totaal had de Japanse vliegmaatschappij bijna 2.200 inzendingen ontvangen. De winnaar, Chihiro Masuoka, ontving ook nog een leuke prijs, hij krijgt namelijk twee businessclass-tickets aangeboden van Tokio naar Nonolulu.

Eerste Japanse vliegmaatschappij

ANA is de eerste Japanse vliegmaatschappij die met het A380 model gaan vliegen. Momenteel heeft ANA drie toestellen in bestelling. Het is de bedoeling dat één van die toestellen de bijzondere zeeschildpadden print krijgt.

Share.

About Author

Comments are closed.