Swiss Boeing 777 vliegtuig maakt noodlanding (Bekijk video)

0

Swiss Boeing 777 vliegtuig maakt noodlanding

Passagiers die op weg waren naar het zonnige Zuid-Californië maakte een onverwachtse noodlanding in het Canadese Noordpoolgebied bij het plaatsje Iqaluit.

Swiss Vlucht 40 was onderweg van Zurich naar Los Angeles. Er waren problemen met één van de motoren waarna men moest uitwijken naar de Noord Canadese stad Iqaluit.

“Men kon nog maar op één motor vliegen. Uiteindelijk heeft men een zachte landing kunnen maken. Op het moment van landen was de temperatuur -21 graden. In de nachten loopt de temperatuur onder de 30 graden Celsius.

Video noodlanding Swiss Boeing 777

Er is zelfs een video van de landing die door de lokale vliegtuigspotter Brian Tattuinee ( @tattuinee ) werd vastgelegd. Bekijk hieronder de video.

[youtube]jOQs49NYNzE[/youtube]

De passagiers waren in de veronderstelling dat ze geland waren in Los Angeles. Maar niets was minder waar. Men was geland in één van de koudste plekken van Noord-Amerika.

De Nunatsiaq News meldde dat de passagiers in het vliegtuig moesten wachten tot dat er een vervangende Zwitsers vliegtuig aangekomen was vanuit New York. Dat vliegtuig, gevuld met de gestrande passagiers, vertrok van Iqaluit op donderdagochtend rond 05:00 lokale tijd, volgens de News .

Share.

About Author

Comments are closed.