Ryanair zegt Alitalia-routes te willen overnemen bij omvallen Alitalia

0

Wanneer Alitalia niet langer aan zijn verplichtingen kan voldoen en een volledig faillissement zal volgen staat de opvolger op de routes van Alitalia al klaar. Ryanair heeft aangegeven de routes van Alitalia te willen overnemen. Michael O’Leary, CEO van Ryanair gaf aan 30 extra vliegtuigen te willen positioneren in Italië om de routes van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij te kunnen voortzetten. Naast deze informatie wilde de topman ook benadrukken dat hij absoluut geen interesse heeft in een overname van de luchtvaartmaatschappij en alleen de routes wilt vliegen met de vliegtuigen van Ryanair.

Easyjet en British Airways

Ryanair is echter niet de enige luchtvaartmaatschappij met interesses in de routes. Ook Easyjet en Britisch Airways hebben interesse getoond in de routes. Ook bij deze maatschappijen gaat het enkel om het routenetwerk. Er lijkt op dit moment geen vergaande interesse te zijn in de overname van de volledige maatschappij.

Snelheid Ryanair

Wanneer de luchtvaartmaatschappij definitief zal omvallen dan kan Ryanair binnen twee weken enkele vliegtuigen in Italië hebben staan. Het zal dan in eerste instantie gaan om 20 toestellen. Om op de uiteindelijke 30 toestellen uit te kunnen komen hoopt Ryanair zijn eigen netwerk nog te kunnen optimaliseren. Ook zal men proberen om lopende lease-constructies van huidige vliegtuigen proberen te verlengen. Op deze wijze hoopt Ryanair uiteindelijk op de beloofde 30 toestellen in Italië uit te kunnen komen. Men praat dan echter wel over een periode van ongeveer 12 maanden.

Ryanair is in Italië al een zeer grote luchtvaartmaatschappij met een aandeel van 28% in de vluchtcapaciteit. Easyjet heeft op dit moment in Italië een aandeel van 12% van de vluchtcapaciteit in handen.

Share.

About Author

Comments are closed.