Reuzenpanda’s uit China geland op Schiphol

0

Reuzenpanda’s uit China geland op Schiphol

Vorige week woensdagavond zijn de twee reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya op de Zwanenburgbaan op Schiphol geland. De panda’s vlogen vanuit Chengdu in China.

Het was een erg lange reis en het vliegtuig met de speciale passagiers kwam pas een half uur later dan gepland aan in Amsterdam. De reuzenpanda’s vlogen in stijl, de Boeing 747-400 was versierd met 2 afbeeldingen van de pandaberen. Ze werden bij aankomst op de luchthaven enthousiast onthaald door de hulpdiensten.

Bijkomen in het dierenhotel van KLM

Eenmaal geland kregen de pandaberen de mogelijkheid om even uit te rusten in het dierenhotel van KLM. Er waren wel honderd media vertegenwoordigers aanwezig van zowel binnen- als buitenland.

Iedereen wilde een glimp van de pandaberen opvangen terwijl ze in hun kooi naar de vrachtwagen werden gebracht. In de vrachtwagen met een enorm grote bedrukking van de pandaberen, werden ze naar hun nieuwe thuis gebracht, het Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Deze rit werd begeleid door de Koninklijke Marechaussee. De reuzenpanda’s reageerde redelijk rustig op alle aandacht.

Een droom die uitkomt

Nog nooit eerder heeft een Nederlandse dierentuin op langdurige basis pandaberen gekregen. Er zijn over heel de wereld maar 18 dierentuinen waar reuzenpanda’s te zien zijn. In China leven deze beren in het wild, vanuit daar worden ze uitgeleend voor maximaal 15 jaar.

De eigenaar van Ouwehands Dierenpark, Marcel Boekhoorn, ziet zijn droom na jaren eindelijk uitkomen. Hij heeft er maarliefst 16 jaar over gedaan om deze reusachtige panda beren naar Nederland te krijgen.

VIP-behandeling voor de reuzenpanda’s

Voor KLM was het niet de eerste keer dat ze pandaberen moesten vervoeren, dit hadden ze namelijk al 3 keer eerder gedaan. Maar ook dit keer hebben ze weer hun best gedaan! Pieter Elbers, KLM-topman: “We hebben ervoor gezorgd dat deze speciale VIP-gasten een VIP-behandeling hebben gekregen.”

Volgens Elbers was er voor de twee panda’s Wu Wen en Xing Ya meer aandacht dan voor het olympische team afgelopen zomer toen ze terugkwamen in Nederland.

Tijd om te wennen

Het zal nog wel even duren voordat de pandaberen te zien zijn in Ouwehands Dierenpark. Het is belangrijk dat de pandaberen eerst de tijd krijgen om aan hun nieuwe omgeving te wennen, ze gaan daarom eerst in quarantaine.

Speciaal voor de reuzenpanda’s is het verblijf Pandasia gebouwd. Dit verblijf is nu nog gesloten. De panda’s zijn te zien wanneer dit verblijf geopend wordt voor bezoekers. Helaas is de datum hiervan nog niet bekend!

Share.

About Author

Comments are closed.