Recordaantal passagiers voor Duitse luchthavens

0

In het eerste half jaar van dit jaar hebben de Duitse luchthavens een recordaantal passagiers verwerkt. In totaal vlogen er iets meer dan 58,9 miljoen passagiers via de Duitse luchthavens. Dit is een groei van 4,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Internationale vluchten groeien het hardst

Het aantal passagiers dat binnen Duitsland vloog steeg met 2,3% naar 11,6 miljoen. De internationale vluchten stegen het hardst met een passagiersstijging van 4,5% naar 47,3 miljoen. De stijging is vooral waar te nemen op vluchten binnen Europa. Op intercontinentale vluchten steeg het aantal passagiers met 3,5%. Als we een top 3 van landen gaan maken dan is er vooral een stijging te zien op vluchten naar Turkije, Italië en Spanje.

Luchtvracht daalt

De passagiersaantallen zitten nog steeds in een flinke groei. Dit is echter niet te zeggen voor vrachtvluchten. De hoeveelheid vracht dat via de lucht vervoerd werd in Duitsland is in het eerste half jaar afgenomen. Het gaat hierbij om een afname van ruim 3,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

(c) foto: Eurowings – Dusseldorf Airport

Share.

About Author

Comments are closed.