Qatar Airways niet meer welkom in Golfstaten

0

In het Midden-Oosten is een zeer grote en ernstige diplomatieke rel uitgebroken met zeer grote gevolgen voor Qatar Airways. De diplomatieke rel heeft ook ernstige gevolgen voor de reiswereld en zullen zeker snel zichtbaar zijn voor online vliegtuig volgers.

Alle banden verbroken

Egypte, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Saudi-Arabië en Jemen hebben alle banden met Qatar verbroken. De reden van het verbreken van alle diplomatieke banden heeft te maken met dat ze het land beschuldigen van het destabiliseren van de regio door extremistische groeperingen te ondersteunen. Etihad Airways (Abu Dhabi VAE), Emirates (Dubai, VAE), Flydubai en Saudia Arabia Airlines vliegen niet langer meer op Qatar. Maar ook blijft het luchtruim voor Qatar Airways gesloten in deze vijflanden. Om deze maatregelen zal het lastig worden voor mensen in Qatar om zich nog langer per vliegtuig naar omringende landen/regio’s te verplaatsen. De populaire vliegverbinding tussen Doha en Dubai is met deze maatregelen verleden tijd.

Isolement

Het gastland van het WK voetbal in 2022 is door de genomen maatregelen in een isolement terechtgekomen. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen hebben op dit moment nog geen last van de genomen maatregelen en het is onbekend voor welke periode deze van kracht blijven. KLM stopte eerder de route naar Doha. Qatar Airways vliegt vanaf Schiphol nog altijd zonder problemen naar de landen welke geen maatregelen hebben aangekondigd. Ook de samenwerkingen met KLM en TUI staan nog altijd overeind.

Share.

About Author

Comments are closed.