Luchthaven Parijs ontruimd, man doodgeschoten na incident militai

0

Zaterdagochtend 18 maart is een man op het vliegveld van Parijs-Orly doodgeschoten. De man probeerde het wapen van een militair af te pakken. Hierdoor is het vliegveld ontruimd en de vluchten van en naar Orly zijn geannuleerd.

Eerder die ochtend..

De desbetreffende persoon was eerder die ochtend al aangehouden bij een snelheidscontrole. Terwijl hij door de politie aan de kant werd gezet voor identificatie schoot hij een agent in het gezicht waarna hij doorreed. De agente raakte gewond.

De auto is teruggevonden in het zuidoosten van Parijs. De man heeft hier een andere auto gestolen waarbij hij de eigenaresse van de auto heeft bedreigd met een pistool. De gestolen auto later werd aangetroffen bij het vliegveld van Parijs-Orly.

Vrouwelijke militaire werd aangevallen

De man probeerde het wapen van een militair af te pakken. De Franse minister van Defensie zegt dat de man drie militairen heeft aangevallen die op dat moment in de luchthaven patrouilleerden. Één van deze 3 militaire was een vrouw en werd door de man op de grond gegooid, hij hield een hagelpistool tegen haar hoofd en probeerde haar machinegeweer af te pakken.

Het lukte hem echter niet om het wapen van de militaire af te pakken. De andere 2 militairen hebben de man dood geschoten.

Een ooggetuigen vertelde dat de man het wapen van de militair probeerde te stelen, haar onder schot hield en daarna wegrende richting een winkel of restaurant. Terwijl hij de vrouwelijke militaire onder schot hield schreeuwde hij: “Ik ben hier om te sterven voor Allah. Er zullen doden vallen”.

Na dit incident is de termal bij Orly-Sud direct ontruimd. De woordvoerder van de Franse minister van binnenlandse zaken geeft aan dat er verder geen gewonden zijn gevallen.

Het onderzoek

Het onderzoek van de politie is overgenomen door de antiterreureenheid. Onderzoek moet nog uitwijzen of het om terreur gaat, een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse zaken zegt dat dit wel een mogelijkheid kan zijn.

De dader was al bekend bij de veiligheidsdiensten, zegt minister Le Roux. Politiebronnen hebben aan het persbureau Reuters gemeld dat het gaat om een geradicaliseerde moslim. De vader en broer van de man zijn ondertussen aangehouden.

 

Share.

About Author

Comments are closed.