Faillissement voor Alitalia (vluchten gaan door)

0

Het reddingsplan dat door het personeel van Alitalia vorige week is weggestemd, heeft uiteindelijk grote gevolgen. De aandeelhouders van Alitalia hebben vandaag unaniem besloten om faillissement aan te vragen voor de luchtvaartmaatschappij.

Alitalia vliegt door

Dat vandaag het faillissement voor Alitalia is aangevraagd heeft niet direct gevolgen voor de vluchten. De luchtvaartmaatschappij vliegt voorlopig nog zonder problemen door. Tijdens het vliegtuig volgen op de website zal je dus nog gewoon Alitalia vliegtuigen voorbij zien komen.

Door het aanvragen van het faillissement van de luchtvaartmaatschappij krijgt men een overbruggingskrediet van de overheid. Met dit verkregen krediet kan de luchtvaartmaatschappij zijn hervormingsplannen starten. Een definitief faillissement is met het overbruggingskrediet echter niet volledig uitgesloten.

Nieuwe toekomst

De luchtvaartmaatschappij hoopt echter door het verkrijgen van het faillissement een nieuwe goede toekomst te krijgen. De garantie voor een goede en gezonde toekomst is er absoluut niet. Wel garandeert de maatschappij de vluchten naar zijn passagiers, deze hoeven dan ook niet bang te zijn niet meer op vakantie te kunnen of weer naar huis te kunnen vliegen. Naar alle waarschijnlijkheid zal men een koper gaan zoeken voor de volledige luchtvaartmaatschappij.

Wil je meer weten over hoe het faillissement van Alitalia heeft kunnen gebeuren? Klik hier voor de achtergronden van deze gebeurtenis.

Share.

About Author

Comments are closed.