Air France investeert in eigen Airbus A380 vliegtuigen

0

Aankomend jaar gaat Air France investeren in haar eigen Airbus A380 vliegtuigen. Het aantal A380 vliegtuigen wordt teruggebracht van tien naar zeven. De zeven overgebleven Airbus A380 vliegtuigen zullen worden gemoderniseerd en krijgen de benodigde upgrades.

Vijf Airbus A380 eigendom van Air France

Op dit moment vliegt Air France nog met tien Airbus A380 vliegtuigen. Hiervan zijn er vijf geleased. Drie van deze contracten lopen binnenkort af en worden niet verlengd. Over de andere twee vliegtuigen die geleased worden is nog geen beslissing gemaakt.

Gewaagd en kostbaar

Topman Ben Smith noemt het plan gewaagd en kostbaar. Het gaat veel tijd en geld kosten om de A380 vliegtuigen in top staat te krijgen. Maar Ben Smith geeft wel aan dat het echt nodig is om aan de wensen van de passagiers te kunnen blijven voldoen. Wat de vernieuwing precies in gaat houden is nog niet bekend gemaakt door Air France.

Modernisering vloot

Het plan om de Airbus A380 vliegtuigen op te knappen is onderdeel van het moderniseringsplan dat Air France op dit moment voert. Het gaat dan vooral om de lange afstandsvloot van Air France die aan vernieuwing toe is. Eind dit jaar begint Air France met het installeren van geheel nieuwe cabines op twaalf Boeing 777-300ER vliegtuigen. Er wordt in totaal 1 miljard euro gereserveerd voor de modernisering.

Share.

About Author

Comments are closed.