Croatia Airlines start vluchten tussen Schiphol en Split

0

Croatia Airlines start vluchten tussen Schiphol en Split

De Kroatische airline Croatia Airlines start met een lijndienst tussen Amsterdam Schiphol en Split (Kroatië). De vluchten starten vanaf 14 juni en zullen eerst 1 keer per week worden uitgevoerd. De vlucht vertrekt elke dinsdag vanaf Schiphol Airport. De vlucht wordt uitgevoerd met de Airbus A319 (zie foto). De nieuwe lijndienst is een aanvulling op de reguliere lijndienst tussen Amsterdam Schiphol en Zagreb.

Toeristisch Split

De stad Split is sterk in opkomst als toeristische bestemming. De stad heeft veel bezienswaardigheden en een mooie historische binnenstad. De prijzen zijn doorgaans goedkoop. Croatia Airlines gaat ook vanaf Boekarest, Milaan, Dublin en Stockholm vliegen op Split. Na Zagreb wordt Split de belangrijkste basis van Croatia Airlines. De airline gaat er 2 vliegtuigen stationeren. Een Airbus A319 en een Dash 8 Q400-turboprop.

Vanuit Nederland heeft Croatia Airlines concurrentie van EasyJet, Transavia en KLM. In de zomer vliegt Transavia vanaf Rotterdam Airport dagelijks tussen Rotterdam en Split.

(c) Foto: Croatia Airlines – Airbus A319

Share.

About Author

Comments are closed.